Over Franka


Yoga is voor mij een manier om lichaam en geest samen te brengen en rust te vinden in het dagelijkse leven.


Hallo en welkom bij Feelgood Yoga. Laat ik mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Franka van der Steen, gediplomeerd Hatha-yogadocente (Yoga Alliance Registered Yoga Teacher) en eigenaresse van Feelgood Yoga. Ik ben moeder van twee kinderen, Lucy en Jack, en woon samen met hen en mijn lieve vriend Martijn in Boxtel. Die drie waren voor mij 8 jaar geleden de reden om mijn werk bij De Evenaar, waarvoor ik veel reisde naar landen als Vietnam, India en Mexico om spullen in te kopen op Fair Trade wijze, op te zeggen en voor mezelf te beginnen. Dat ik de opleiding tot yogadocente ben gaan volgen was voor mij een logische stap. Al ruim 15 jaar ben ik met yoga bezig. Het zorgde bij mij voor een balans tussen ontspanning en actief bezig zijn, werken en vrije tijd, leerde me genieten van alle dingen die het leven te bieden heeft maar ook om te gaan met tegenslagen.

Met Hatha Yoga kun je ontspannen en toch heel actief bezig zijn. En iedereen, man of vrouw, jong en oud kan meedoen. Ervaring is niet nodig en je hoeft niet lenig te zijn.


Met je lichaam fysiek bezig zijn geeft een goed gevoel, maar vooral leren om te gaan met je gedachten en je gedachten even losmaken bracht aangename ontspanning die ik niet meer kwijt wilde raken. Tijdens mijn lessen, die voor iedereen toegankelijk zijn, besteed ik daar aandacht aan. Er komen verschillende yogahoudingen en ademhalingstechnieken aan bod om lichaam en geest in balans te brengen. En iedere les wordt afgesloten met een eind ontspanning om heerlijk tot rust te komen. Daarbij leer je inzien wat voor jou haalbaar is en kun je af en toe een uitstapje maken om jezelf uit te dagen.


Foto's door Mirjam Henken